تاريخ : یکشنبه بیست و چهارم آذر 1392 | 6:24 | نویسنده : سيده فاطمه


لوبیا سبز با اینکه از کالری کمی برخوردار است(75/43 کالری در یک غلاف) از نظر تغذیه ای بسیار مقوی می‌باشد. لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C،‌ویتامینK و منگنز است و همچنین ویتامینA، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن،‌منیزیم، ویتامین B1، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا3 و نیاسین است.

کمک به استخوان سازی

لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K، ‌بسیار برای ساختن استخوانهایی قوی مهم است. ویتامین K1، پروتئین استئوکلسین (پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال می‌سازد. این پروتئین مولکولهای کلسیم را در استخوان نگه می‌دارد بنابراین بدون ویتامینK1، میزان استئوکلسین نیز کافی نمی‌باشد و پروسه معدنی شدن استخوان دچار نقص و تخریب می‌گردد.

حمایت از سیستم قلبی ـ عروقی

برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که گرفتگی شریان دارند، تعداد کمی از غذاها که از آن جمله می‌توان به لوبیا سبز اشاره نمود برای آنها مفید است. لوبیا سبز منبع غنی از ویتامینA(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین C ، می‌باشد. این دو ماده مغذی،‌ آنتی اکسیدانهایی مهم می‌باشند که در کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن کمک می‌کنند. ویتامین C محلول درآب و بتاکاروتن،‌ محلول در چربی می‌باشند. این دو آنتی اکسیدان محلول در آب و چربی به کمک هم از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می‌نمایند زیرا کلسترول اکسید شده قادر است که به دیواره رگهای خونی بچسبد و از آنها بالا رود که نتیجه آن تصلب شریان، سکته و حمله قلبی است. مصرف مقدار کمی از بتاکاروتن و ویتامین C، از این عوارض جلوگیری می‌نماید و می‌توان گفت مصرف یک استکان لوبیا سبز به میزان 16/6٪ ویتامینA  و 20/2٪ از ویتامینC بدن را تامین می‌نماید. همچنین لوبیا سبز حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم می‌باشد که هر کدام از این مواد نقش موثری در تقویت سیستم قلبی ـ عروقی ایفا می‌کنند. منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک می‌کنند در صورتیکه فولات مولکول خطرناکی بنام هموسستئین را به مولکولهای بی خطر تبدیل می‌نماید. به این دلیل که هموسستئین به طور مستقیم دیواره رگها را خراب می‌کند، بنابراین در صورت تغییر ندادن آن،‌میزان زیاد آن احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. همچنین فیبر که در لوبیا سبز موجود می‌باشد باعث کاهش فشار خون می‌گردد.

میزان مواد موجود در 100 گرم لوبیا سبز

 

ویتامین K

00/20 میکرو گرم

منگنز

 37/0 میلی گرم

ویتامینC

13/12 میلی گرم

ویتامین  A

50/832 واحد

فیبر

00/4 گرم

پتاسیم 

 75/373 میلی گرم

فولات

63/41 میکروگرم

آهن

60/1 میلی گرم

منیزیم

25/31میلی گرم

ویتامین B2(ریبو فلاون)

12/0 میلی گرم

کلسیم

50/57 میلی گرم

مس

13/0 میلی گرم

ویتامین  B1(تیامین)

09/0 میلی گرم

فسفر

75/48 میلی گرم

پروتئین

36/2 گرم

امگا 3   

11/0 گرم

 

بالا بردن سلامتی روده

لوبیا سبز از مبتلاء شدن به سرطان روده جلوگیری می‌کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن نیز سلولهای روده را از تخریب توسط رادیکالهای آزاد محفوظ می‌کنند.

فولات موجود در لوبیا سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلولهای روده جلوگیری می‌کنند حتی در مواردیکه سلولها به سمت سرطانی شدن پیش رفته اند نیز موثر می‌باشد. مطالعات نشان داده اند افرادی که در غذایشان از میزان زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و فولات استفاده می‌کنند ریسک ابتلاء به سرطان روده در آنها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی‌کنند. همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آنکه این سموم بتوانند به سلولهای روده آسیبی برسانند آنها را از بدن بیرون می‌کند.

ماده مغذی با خاصیت ضد التهاب

ویتامینهای C و بتاکاروتن هر دو خاصیتی ضد التهاب دارند و این خاصیت آنها، لوبیا سبز را ماده ای مفید برای کاهش بیماریهایی که التهابات نقش موثری در آنها دارد (مانند آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز)  می‌سازد. همچنین به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است.لذا به کسانی که از این بیماری رنج می برند توصیه به مصرف آن می گردد.

آهن برای تامین انرژی

لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است. ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است. لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن،حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز می‌باشد.

چه نوع لوبیا سبزی را خریداری کرده و چگونه آنها رانگهداری کنیم?

برای خرید لوبیا سبز بهتر است آن دسته از آنها را انتخاب نماییم که غلاف آنها سبز باشد و دارای پوستی لطیف و بدون نقطه های قهوه ای بوده و ترد و تازه باشند.

برای نگهداری از آن بهترین روش این است که آنها را نشسته در کیسه ای پلاستیکی قرار داده و در فریزر نگه دارید. لوبیا سبز را فقط می توان به مدت 1 هفته در فریزر نگه داشت.




تاريخ : دوشنبه هجدهم آذر 1392 | 5:33 | نویسنده : سيده فاطمه


خواص داروئی و درمانی خیار شور

خواص داروئی و درمانی این خیار شور و مقدار کالری آن ، خیار شور خوش طعم، حاوی ویتامین های ضروری  است و آماده سازی آن آسان است. اساسا خیار از مخلوط آب و سرکه و نمک تخمیر شده تشکیل  شده است. خیار شور هم خوش طعم است و هم سرشار از سدیم است در اینجا ۴ فایده خیارشور را باهم میخوانیم.

 

۱-  ارزش تغذیه ای

خیار دارای فیبر زیادی است همچنین حاوی مقادیر کمی از ویتامین ها مانند ویتامین C و K همراه با پتاسیم است. این منبع خوبی از آهن است.

۲- کم کالری است

ترشی چاق کننده نیست و کالری کم دارد. خیارشور را  می توان در سالاد، ساندویچ و انواع چیزهای دیگر استفاده کرد. شما می توانید بجای سس های سالاد که کالری زیادی دارد خیارشور استفاده کنید یک جایگزین عالی برای سس های پرکالری است. خیارشور کلسترول هم ندارد.

۳- خواص آنتی اکسیدانی

آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که از آسیب  سلولی که منجر به سرطان، بیماری قلبی و یا بیماری های دیگر میشوند پیشگیری می کند.

۴- پر از سدیم

مصرف بیش از حد خیار شور خوب نیست، زیرا مقدار سدیم بسیار زیاد دارد. ارزش غذایی و طعم و مزه آن  فوق العاده است باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید استفاده از آن به عنوان یک جایگزین سالم است. اضافه کردن خیارشور خرد شده در ماکارونی و یا سالاد  به جای سدیم، آن را معطر می کند.



تاريخ : یکشنبه بیست و چهارم دی 1391 | 14:17 | نویسنده : سيده فاطمه

شاه گیاهی علفی است که در فصل بهار در مزارع، باغ‌ها، کنار جاده‌ها و زمین‌های کشاورزی به‌وفور می‌روید. اغلب روستاییان ظاهر این گیاه را می‌شناسند.

به همین دلیل است که این روزها اکثر خانم‌های روستایی را در دشت و صحرا در حال جمع‌آوری اقسامی از گیاهان دارویی می‌بینیم.

اگر شما هم برای تفریح به یکی از دشت‌های سرسبز حوالی شهر سفر کردید و وسوسه چیدن این گیاه دارویی به دلتان افتاد، بدانید که این گیاه شاخه‌های ظریف فراوان و برگ‌هایی با تقسیمات بسیار زیاد دارد.

گل‌های آن کوچک، انبوه و به رنگ سفید مایل به گلی است و به صورت متراکم در کنار هم قرار گرفته است. قسمت مورد استفاده این گیاه برگ، گل و شاخه آن است.

اگر این گیاه را شناختید و چیدید بلافاصله آن را خشک کرده، قسمت‌های هوایی آن را با هم مخلوط و دو تا چهار گرم آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵دقیقه دم کنید سپس آن را صاف کرده و قبل از غذا بنوشید. برای آن که از خواص درمانی شاتره بیشترین منفعت را ببرید، بهتر است آن را گرم بنوشید.

شاتره طبع سردی دارد و در طب سنتی برای درمان بیماری‌های پوستی از آن بسیار استفاده می‌شود.

اسید فوماریک آن برای التیام اگزما موثر است و آلکالوییدهای آن در بهبود بیماری‌های کبدی و صفراوی نافع است و به کبد در نقش سم‌زدایی کمک کرده وخون را تصفیه می‌کند.

وقتی عملکرد کبد مطلوب شود، زردی پوست رفع، سموم بدن دفع، هورمون‌ها تنظیم، تب و سرفه ناشی از گرمی‌ها رفع، التهاب بدن التیام و آشفتگی‌های روحی کم و در نهایت آرامش حکمفرما می‌شود.

عرق شاتره در مقایسه با دم‌کرده آن خواص درمانی کمتری دارد، اما به دلیل دسترسی آسان‌تر مصرفش را توصیه می‌کنیم.

این عرق به دلیل آن که به ترشح آنزیم‌های گوارشی کمک می‌کند، غذا را براحتی هضم کرده و اشتهاآور خوبی است.

مزه مزه آن به جهت ویتامین C فراوان برای استحکام لثه‌ها و غرغره جوشانده آن برای برطرف کردن آفت، زخم‌های دهانی و التهاب زبان مفید است.

تحقیقات اخیر نشان داده است شاتره علاوه بر این خواص درمانی، ضدعفونی‌کننده، آنتی‌هیستامین، ضداسپاسم، کاهنده تپش قلب، معرق، مسهل، مدر، آرام‌بخش و مقوی معده است و عصاره آن در بهبود بیماری‌های قلبی ـ عروقی موثر است.

توجه: مصرف مقادیر زیاد دم‌کرده یا عرق دوآتشه شاتره به دلیل آلکالوییدهای فراوان باعث لرز، تشنج و بی‌حسی بدن شده و برای سرد مزاجان مضر است. از طرفی مصرف آن بدون نظر پزشک در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.

برای درمان مشکلات کبدی، صفراوی و پوستی بهتر است از جوشانده گیاه شاتره استفاده کنید. برای آن که از خواص درمانی عرق شاتره نفع بیشتری ببرید، خوب است آن را همراه عرق کاسنی بخورید.



تاريخ : سه شنبه دوازدهم دی 1391 | 13:58 | نویسنده : سيده فاطمه

پتاسيم موجود در سركه سيب مانع رسوب كلسيم در مفاصل مي‌شود و از درد استخوان پيشگيري مي‌كند.

متاسفانه طب مدرن امروزي راه حل اساسي براي درمان دردهای مفاصل ندارد و براي درمان آن، بهتر است به طب سنتي قديم رجوع كنيم.

دانشمندان طي تحقيقات جديدي كه بر روي سركه سيب براي پيشگيري و درمان دردهاي مفاصل به عمل آورده‌اند به نتايج جالبي دست يافته‌اند.

سركه سيب داراي مقادير زيادي مواد معدني مانند منيزيم، فسفر، كلسيم و پتاسيم است و كمبود هر يك از اين مواد ميتواند منجر به وخيم‌تر شدن اين دردها شود.

اگر كسي مبتلا به بيماري آرتروز باشد و تنها يكي از اين مواد معدني به او نرسد بيماري وي حادتر خواهد شد.

پتاسيم موجود در سركه سيب مانع از رسوب كلسيم در مفاصل ميشود و در نتيجه از ايجاد درد در استخوان‌ها پيشگيري مي‌كند.[نکته بهداشتی روز: پتاسیم بخورید]

سركه سيب داراي آنزيم‌هايي است كه موجب تقويت سيستم گوارش مي‌شوند.

طي نتايج حاصله از تحقيقات، سركه سيب اگر تصفيه شده و پاستوريزه نشده باشد اثرات درماني كمتري دارد.

سركه سيب بايد خام و طبيعي باشد تا تا به همراه آنزيم‌ها و مواد معدني موجود در آن كارايي لازم را داشته باشد.

اگر مي‌خواهيد به بهترين نحو از اين سركه استفاده كنيد 3- 1 قاشق چاي‌خوري سركه را با يك ليوان آب مخلوط كنيد و سه بار در روز ترجيحا قبل از غذا ميل كنيد و اگر مايل هستيد كمي شيرين‌تر شود كمي عسل به آن اضافه كنيد.

علاوه بر موارد فوق براي تسكين دردهاي مفاصل مي‌توانيد با مخلوط کردن يك فنجان سركه در سه فنجان آب گرم محل‌هاي مورد نظر را ماساژ داده و شستشو دهيد.



تاريخ : چهارشنبه چهاردهم تیر 1391 | 3:32 | نویسنده : سيده فاطمه

با خواندن این مطلب متوجه می شوید چه سبزیجاتی از امگا 3 بیشتری برخوردارند.

 زهرا رضایی، کارشناس ارشد تغذیه  گفت: امگا 3 در سبزی های پربرگ و سبز وجود دارد.

وی با بیان این مطلب ادامه داد: اسفناج یکی از همین سبزی هاست که می تواند تا حد زیادی به بدن شما امگا 3 برساند و در زیبایی و پوست و موی شما نیز تأثیر داشته باشد.

رضایی تصریح کرد: البته باید گفت: ویتامین A فراوان این سبزی ها می تواند پوست تان را جوانتر و شادابتر کند و باعث درخشش چهره شما می شود.

وی در ادامه گفت: اسفناج ماده ای به نام (لوتئین) دارد و آنتی اکسیدانی که نورهای مفید برای چشم را به خود جذب کرده و از آسیب دیدن سلول های چشمی جلوگیری می کند.

رضایی تأکید کرد: چشم هرچقدر سالم تر باشد درخشش بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: سبزی هایی از جمله اسفناج، بروکلی و جعفری منبع عالی ویتامین (C و A) بوده و این ویتامین ها برای حالت دادن طبیعی به موها مورد نیاز است.

 



تاريخ : دوشنبه دوازدهم اسفند 1387 | 17:13 | نویسنده : سيده فاطمه

پیاز پر از ویتامین های ث و ب است . مواد معدنی زیادی مثل فسفر ، آهن ، کلسیم ، پتاسیم ، گوگرد ، ید ، سیلیس و قند نیز در پیاز وجود دارد . قند پیاز ، برا ی کسانی که بیماری قند  دارند ، هیچ ضرری ندارد. در  سبزی تازه ، موادی وجود دارد که قند خون را پایین می آورد ، بنابراین داروی خوبی برای بیماران مبتلا به قند (دیابت ) است. دانشمندان علم گیاه شناسی معتقدند که ، مصرف پیاز خام برای رفع ناراحتی های حاصل از آشامیدن آب های مختلف در هنگام مسافرت و جلوگیری از ناراحتی های ناشی از هوای آلوده، مفید می باشد.

پیاز خام ، برای پوست ، موهای سر ، کلیه ها و مثانه مفید است . پیاز پخته ، ملین ( نرم کننده ) است و برای کسانی که روده ضیعفی دارند ، غذای مناسبی است . البته سرخ کردن پیاز با روغن آن را سنگین می نماید مگر آنکه زیاد سرخ نشود و روغن کمی مصرف گردد.

پیاز نیز مانند سیر خاصیت ضد عفونی دارد و قادر است از تجمع پلاکت ها جلوگیری کند و در تجزیه فیبرین ( لخته خون ) دخالت نماید .

آب پیاز برای دندان درد مفید است و برای تسکین درد ، باید آب پیاز را روی دندان ریخت و کمی نگاه داشت ، این عمل را می توان با پنبه انجام داد.

برای برطرف ساختن صدای داخل گوش نیز می توان پنبه ای را به پیاز آغشته کرد و در گوش قرار داد.

خوردن پیاز خا در روز ، خستگی را برطرف می نماید و اعصاب را تسکین می دهد. برای معالجه ترک خوردگی دست یک پیاز تازه را رنده کنید و  آب آن را به مدت 12 دقیقه روی دست خود بمالید . اگر هر روز دو بار این کار انجام شود ، ترک های دست شما را بهبود خواهد یافت .

برای معالجه ورم و آماس بدن می توان دو عدد پیاز را رنده نمود و یک لیتر شیر که به جوش آمده است را داخل آن ریخت و پس از 14 ساعت که دم کشید و سرد شد ، آن را صاف نموده و هر روز سه لیوان کوچک از آن را نوشید .

برای درمان نیش زنبور و مگس می توانید یک پیاز تازه را زنده کنید و آب آن را به صورت پماد و مرهم روی محل نیش زدگی بگذارید. پس از مدتی ورم کم شده و درد تسکین پیدا می کند.

برای معالجه کورک و دمل نیز می توان از روش بالا سود جست .

پیاز دارای مخمر است که برای آسان نمودن هضم نشاسته مفید است . باید توجه داشت هضم پوست های نازکی که ورق پیاز را پوشانده خیلی دشوار است و باید هنگام مصرف آن را جدا نمود.

پیاز اشتها آور و کاهش دهنده ناراحتی های مربوط به نفخ شکم و غیره است.

پیاز برای پیش گیری از ابتلا به تصلب شرایین هم به کار می رود . سازمان بهداشت جهانی مصرف پیاز را برای درمان نارسایی رگ های خونی سالمندان توصیه نموده است.

پیاز به واسطه داشتن انسولین گیاهی ، موجب شفای بیماری دیابت می گردد ، پس برای اشخاص مبتلا به بیماری قند مضر نیست .

پیاز دارای هورمون دیاستازی است که غدد اشک و گوارشی را تقویت می کند. این مواد در اثر حرارت از بین می روند.

بو کردن آب پیاز به ویژه زمان پوست گرفتن آن ، برای به هوش آمدن فردی که سست یا بی هوش شده و هم چنین برای رفع تشنج بسیار مفید است .

پیاز به علت داشتن فسفر ، کارهای فکری را آسان می کند.

 برای افرادی که دچار بی خوابی هستند مفید است و در صورت مصرف ، خواب زودتر به سراغ آنها خواهد آمد .

پیاز برای کودکان کم رشد و پیرمردان ضعیف مفید است .

برای جلوگیری از خون دماغ هم می توانید چند قطره سرکه را روی پیاز رنده شده بریزید و آب آن را در بینی بچکانید تا از خونریزی جلوگیری نماید .

پیاز لثه ها را تقویت می کند و چهره را روشن می کند.

پیاز سرشار از ویتامین های آ ، ب ، ث ، می باشد و نیز دارای آهن ، آهک ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، گوگرد ،ید ، سلنیوم ، سیلیس و قند است که به طور مستقیم جذب بدن می شود . پیاز به علت داشتن گوگرد ، ضد عفونت خون است وقتی گوگرد وارد خون و ریه ها گردد با عفونت های مجازی تنفسی ، مانند آسم ، برونشیت و گریپ و غیره مبارزه می کند.

یک پزشک هندی به نام منون در پی تحقیقات دو ساله در دانشکده پزشکی ، دانشگاه نیو کاسل انگلستان ، اعلام نمود : پیاز خام ، پخته و سرخ کرده ، از تشکیل لخته های خون در رگ ها جلوگیری نموده و  مانع از بروز سکته قلبی و مغزی می شود .

پیاز قادر است کلسترول و چربی های خون را کاهش داده و از انعقاد خون داخل رگ ها جلوگیری نماید .

خوردن پیاز همراه با غذاهای چرب ، مخصوصا در مهمانی ها یا مسافرت ها ، سبب هضم چربی ها می شود .

در استعمال خارجی ، پیاز پخته ، تسکین دهنده سوختگی ها و بواسیر است .

مرهمی که از پیاز خام رنده شده درست می کنند اگر بر روی پیشانی گذاشته شود سردردهای شدید نیمه سر و سردردهای عصبی را آرام می کند.

تحریکی که درهنگام پوست کندن پیاز حاصل می شود ، دردهای شدید نیمه متمرکز سرد ( میگرن ) را برطرف می کند و زکامی که تازه شروع شده از بین می برد.

برگ های سبز پیازچه که بیش تر هنگام بهار یافت می شود ، دارای مقداری زیادی ویتامین ث است . پیاز تقریبا خواص سیر را در معالجه فشار خون ، مرض قند ، درمان بیماری کرمک و غیره دارد.

مصرف پیاز پخته ، لینت و نرمی مزاج می شود.

استفاده از پیازی که با چربی پخته شده باشد ، برای دفع اخلاط چسبنده از سینه مفید است .

مصرف پیاز پخته با چربی برای رفع یبوست  و نفخ روده ها مفید است . برای این منظور پیاز را با ملایمت بپزید و در هنگام پختن به تدریج به آن کره اضافه کنید و سپس مصرف کنید.

اگر ورقه های نازک پیاز در شیر ، پخته و مصرف شود ، برای درمان دردهای حاصل از قولنج روده ها و ناراحتی های شکم مفید است .

مصرف پیاز پخته در سرکه ، برای تقویت هاضمه ، یرقان ( زردی ) ، ورم طحال ، استفراغ صفراوی مفید است .

قرار دادن پیاز پخته و گرم در محل سوختگی اثر شفا بخش دارد زبرا خون را به طرف سطح پوست انتقال می دهد و از تجمع خون در رگ های می کاهد .

نکات قابل توجه

زیاده روی در خوردن پیاز تشنگی ، استفراغ ، تیرگی چهره و حتی فراموشی می شود . پس در حد اعتدال مصرف کنید.

برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن می توانید کیه عدد گردو و یا مقداری نان سوخته میل نماید و یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگه دارید .

 

 



تاريخ : شنبه بیست و هشتم دی 1387 | 17:7 | نویسنده : سيده فاطمه

انگور میوه ای است بهشتی که شامل ویتامین های آ ، ب و ث می باشد ؛ همچنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است .

امروزه در طب  درمان های طبیعی ( نتروپت ) از رژیم های مختلف انگور استفاده می  کنند .

همچنین این میوه را برای درمان بیماریهای یبوست و عوارض رماتیسم و کم خونی و حتی پیشگیری از سرطان می دانند .

انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده ؛ بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید ، لاغر کننده است  اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است.

توجه داشته باشید وقتی انگور میل  می کنید ، پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوه های خشک مانند برگه هلو و... را با انگور و آب میل نکنید زیرا دچار دل درد می شوید .

یکی از خواص انگور ، صاف کننده و مولد خون بودن آن است . انگور قند خون را نیز تنظیم می کند.

انگور قرمز برای تصفیه خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است .

افرادی که قند خون پایین دارند ، می توانند از انگور بهره زیادی ببرند. بنابراین سعی کنی همیشه انگور داشته باشدید و چند بار در روز از آن میل کنید.

انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفون کنندگی بودن آن است .

افرادی که در دوره نقاهت یک بیماری هستن و یا ضعف عمومی بدن دارند و  در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است ، سعی کنند از انگور ، هویج ، سیب و هلو به  مقدار زیادی استفاده کنند.

البته این میوه ها را با هم در آب میوه گیری ریخته و آب میوه حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشید .

خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک می کند و در کنترل فشار خون موثر است.

انگور و سیب هر دو میوه های بهشتی هستند که افراد مبتلا به ناراحتی های قلب و اعصاب آب آن را نیز در طی روز بنوشند. انگور برای سلامتی قلب ، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی ، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان هبه اوره بالای خون ( نقرس) مناسب و سازگار است .

این نکته را هم بدانید یبوست که عوارض آن بی اشتهایی ، نفخ ، سردرد ، تشنگی مفرط و بدبویی دهان است ، با خوردن آب انگور تازه برطرف می شود .

خود انگور در درمان یبوست و التهاب معده و روده ها و شیره انگور خاصیت ملین دارد.

برگ آن مقوی و قابض و دم کرده آن مدر است.

آبغوره اش در رفع ورم مخاط لثه و دهان و سرکه حاصله از تخمیر دانه انگور در تسکین خارش پوست و جلوگیری از خونریزی ها به کار می رود و دانه های خشک آن صفرا و بلغم را دفع و  پی را محکم کرده ، خستگی را  رفع و حالت انبساط به وجود می آورد . در همه حال انگور و برگ و شیره و دانه های خشک شده و دانه های نارس ( غوره ) و دانه تخمیر شده ( سرکه ) مصرف غذایی دارند.

کشمش : کشمش تقویت کننده بدن است و اگر آن را مانند چای دم کنید و بنوشید برای نرم کردن سینه و درد گلو مفید است .

غوره : غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفی بوده و ضدعفونی کننده ی بدن نیز هست ، همچنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر کردن سودمند است . سعی کنید غوره خالی را نخورید ؛ چون معده اثر سوء می گذارد.



تاريخ : یکشنبه بیست و ششم اسفند 1386 | 4:27 | نویسنده : سيده فاطمه

 

رقیب سرسخت زعفران هستم و هزار و یک نام روی گوجه فرنگی  گذارده اند . اشتها آور و مقوی اعصابم وبینایی چشم را تقویت میکنم . اگر میخواهید از گوجه فرنگی  استفاده کامل ببرید ، گوجه فرنگی  خام خام بخورید ...

 

گوجه فرنگی رقیب سرسخت زعفران می باشد – آذربایجانی به گوجه فرنگی بادمجان قرمز و عرب تماته  میگویند و فرنگیها گوجه فرنگی تمات نامیده اند . اما در کتابهای علمی گوجه فرنگی  میوه گرگ ایران می دانند . ایرانی بودن گوجه فرنگی  با اینکه ایرانیان   فرنگی لقب  داده اند ، خیلی عجیب است . اما اگر به تاریخچه گوجه فرنگی  از امریکا و اروپا و آسیا توجه کنید ، علت این وجه تمسیه خواهید کرد گوجه فرنگی یک برادر کوچک ایرانی دارد به نام تاج ریزی که  زادگاه اولیه اش ایران بوده ، و اعراب آنرا «عنب الثعلب» انگور روباه نامیده اند . و چون سابقاً آنرا از ایران به اروپا میبردند و نوع ایرانی آن بسیار مرغوب بوده در کتب علمی خارجی به نام میوه ی روباه ایرانی معروف شده است و همینکه پس از کشف آرمریکا گوجه فرنگی  از کشور پرو در آمریکای جنوبی به اروپا آورده اند ، چون شبیه تاجریزی بودم همه تصور کردند که گوجه فرنگی  تاجریزی پرورش یافته میباشم که در سایه ی پرورش بزرگ شده و حجمم چندین برابر آن شده است و به همین جهت گوجه فرنگی هم میوه ایرانی تصور کردند و چون برادر کوچکم  منسوب به روباه ایران بود مرا هم به  گرگ ایرانی نسبت دادند . در کشور فرانسه گوجه فرنگی را  سیب عشق میدانند . زیرا رنگ سرخ گوجه فرنگی  عشق آفرین است و غذاها را رنگین میکند و به سفره های شما رنگ و بوی مخصوص میدهد و چون گوجه فرنگی  این رنگ قرمز را در نور مهتاب میگیرم و این نور دلخواه عاشقان است ، اکر گوجه فرنگی  سیب عشاق بدانند اشتباه نکرده اند . قبل از گوجه فرنگی  برای رنگین کردن غذاها از زعفران استفاده میکردند ، ولی گوجه فرنگی  با قیمت ارزان و فراوان ، رقیب سرسخت زعفران گردیدم ، و تاکنون میوه ای که بتواند از این جهت جانشین گوجه فرنگی  شود پیدا نشده است . به علت داشتن ویتامین آ از شبکوری جلوگیری میکنم و خس بینایی را تقویت مینمایم وبه سبب داشتن ویتامینهای « ب» مقوی اعصاب بوده ، اشتها آور شده و به هضم غذا کمک میکند و از یبوست و نفخ جلوگیری مینماید ، و به شما نیرو و نشاط می بخشم به علت داشتن ویتامین «ث» فراوان ، در برابر امراض عفونی بدن شما را حفظ و نگاهداری مینمایم . از التهاب و گرمی مواد قندی و چربیها میکاهم . در برابر این همه صفات و مزایا ، من از شما میخواهم که اب من مثل یک میوه رفتار کنید . مرا در سبد میوه کنار سیب و انار پذیرایی نمایید . و به اطفال خود توصیه کنید که گوجه فرنگی خام خام مانند یک میوه بخورند . هرگز مرا در روغن سرخ نکنید زیرا در این صورت هضم من مشکل شده بلکه مرا در آب خودم بپزید و بعد کرته به  آن اضافه کنید . در موقع تهیه املت هم مرا با تخم مرغ و روغن نپزید بلکه  املت ساده تهیه کنید و بعد مرا قاچ قاچ کرده کنار آن بچینید و کمی روی اتش بگذارید . همینکه کمی گرم شدم مرا میل نمایید .

هنگامی که من سبز و کال هستم هرگز مرا نخورید و در غذای خود و اطفال تان نریزید . زیرا در این حالت من یک غذای نامطبوع و سمی هستم . برای هر معده مناسب نبوده و ثقیل و دیر هضم میباشم .به کسانی که مبتلا به نفخ معده هستند ، و همچنین آنهایی که معده شان نمیتواند مواد نشاسته ای را هضم کند توصیه کنید که همیشه بعد از غذا از من به عنوان دسر استفاده کنید و به آنهایی ک دچار یبوست بوده ، و از بی اشتهایی رنج میبرند ، توصیه کنید که مرا قبل از غذا به عنوان اشتها آور نوش جان نمایید . و برای این کار بهتر است که گوشت مرا با مقدار مساوی ماست مخلوط کرده و در یخچال بگذارید و نیم ساعت قبل از غذا نوش جان کنید . عده ای بدون جهت مرا متهم کرده اند که دارای اسید اگزالیک بوده و برای کسانی که مبتلا به سنک کلیه و مثانه بوده و بیمارانی که نقرس و روماتیسم دارند خطرناک میباشم . من از بابت خود را بیگناه میدانم و چنین اتهامی را تکذیب میکنم و فقط میدانم که اشخاص سودایی مزاج نسبت به دانه های من حساسیت دارند . خوردن گوشت بدون دانه من برای هیچکس ضرر ندارد و بر عکس چون ادرار را زیاد میکند برای این دسته از بیماران بسیار مفید می باشم . من خونهای ترش را قلیایی میکنم سنک کلیه و مثانه را رد میکنم و ورم روده را شفا می بخشم . اگر مبتلا به جوش غرور جوانی هستید حتما از ورقه های نازک من به عنوان یک ماسک زیبایی استفاده کنید . این ماسک از زیاد چربی زیادی پوست را می گیرد . پشه و مگس و زنبور از بوی برگ من خوششان نمی آید و فرار میکنند از این هنر من به صورت که میتوانید استفاده کنید و بدانید که کاشتن من در باغچه منزل علاوه بر قشنگی و فواید زیادی که دارد ، میتواند این حیوانات موذی را فراری دهد . از رب من به عنوان جاشنی غذا استفاده کنید و به من مثل یک دوست صمیمی  نگاه کنید .

 



تاريخ : شنبه ششم بهمن 1386 | 5:4 | نویسنده : سيده فاطمه

کیوی میوه ی جوانی و تندرستی دارای ویتامین C به میزان شش برابر لیمو ترش و سرشاز از مواد مغذی دیگر است . به همین خاطر است که این میوه با عمری کمتر از 200 سال تقریبا درتمام جهان موقعیت بالایی پیدا کرده است در ایران حدود 30 سال است که کیوی شناخته شده است .

کاشف این میوه ربرت فرتون عضو موسسه ی باغ های سلطنتی انگلستان است که در سال 1847 در سفری مطالعاتی به کشور چین ،آن را کشف کرد . این میوه از خانواده Actinidace است و مهمترین گونه ی آن که دارای ارزش اقتصادی و کشاورزی می باشد نوع chinensis  Actinidace است . نهال کیوی احتیاج به رطوبت زیاد و آب فراوان دارد . نسبت به سرمای زمستان حساس است و عموما آب وهوای شمال ایران جای مناسب برای تولید انبوه این میوه است .

کیوی به هنگام رسیدن مقداری گاز اتیلن از خود متصاعد می کند این گاز باعث رسیدن میوه های دیگری چون سیب و گلابی می شود لذا نباید محل نگهداری کیوی با سایر میوه ها یکی باشد .

یکی از آنریم های تجزیه کننده ی پروتئین در کیوی آکتینیدها است به همین علت کیوی را با گوشت آغشته می کنند تا ترد و نرم شود. شیوه ی کار به این صورت است که برش هایی از کیوی را به صورت پودر در می آورند و روی سطح گوشت که ضخامت کمی دارد  می ریزند تا این آنزیم شروع به تجریه و ریز کردن پروتئین ها و در نتیجه تردو نرم شدن آن کند .

کیوی و سلامت

استرس ، مواد مضر و خواب روی بدن انسان اثر میگذارد . هرکس می خواهد به این وضع گرفتار نگردد ، باید روزی سه عدد کیوی بخورد ، متخصصان غذایی بر این عقیده اند که برای پیش گیری از تب ، ناراحتی های معده ، بی حالی ؛ خستگی ، سرفه های شدید و زکام که در وجود باکتریها بروز می کند ، مصرف 150 میلی گرم ویتامین C بهترین راه است . کیوی سیستم حفاظتی بدن را تقویت و از بروز سرطان جلوگیری می کند 

کیوی دارای آنزیم هایی است که پروتئین ها را تجریه می کند . بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی قدری حالت اسید معده خنثی می شود و آنزیم های کیوی میتوانند مدت کوتاهی فعالیت کنند و این زمان کافی است که مواد پروتئینی به وسیله این آنزیم ها به قطعات کوچکتر و قابل هضم تبدیل و تجزیه شوند . این امر ، عمل هضم غذاهای سنگین در معده و روده را آسان می کند لذا خوردن کیوی به همراه غذاهای گوشتی و لبنی توصیه می شود.

کیوی پادزهر سیگار

در افراد سیگاری مواد سمی به ویژه رادیکالهای آزاد زیادی از دود سیگار به وجود می آید از این رو این افراد باید میزان ویتامین C زیادتری دریافت کنند. حدودا باید سیگاریها 40 درصد ویتامین C بیش تر مصرف کنند. این مقدار با خوردن دو عدد کیوی تامین می شود. البته سیگارها با خوردن کیوی ،ضایعات ویتامین  C را که در اثر سیگار کشیدن حاصل می شود جبران می کنند . ولی ضرری که بر قلب ، بیماری عروقی ریه و سایر ارگان ها وارد میشود جبران نمی شود.

کیوی و سرطان

کیوی منبع خوبی برای اسید قهوه یا اسید کافئیک و ویتامین  C می باشد. این ها دو ماده اساسی بر ضد سرطان هستند . اسید قهوه در غلظت بالایی در کیوی وجود دارد و همراه ویتامین C مانع از تولید مواد مولد سرطان در معده یعنی نیتروز آمین ها میشوند.

کیوی سرشار از پتاسیم

کیوی منبع خوبی برای پتاسیم و عنصر کلسیم است . پتاسیم باعث کاهش فشار خون می شود . کمبود یا فقدان پتاسیم در بد باعث افسردگی و فراموشی می گردد . برای افراد مسن و سال خورده تاکید بر خوردن کیوی و سایر منابع غنی از پتاسیم نظیر موز می شود .

 

جدول ترکیبات موجود در 100 گرم کیوی

 

انرژی                 08/61کالری

کربوهیدرات         87/14 گرم

پروتئین               989/0

چربی                439/0

فیبر                   495/4

ویتامین C           03/98میلی گرم

ویتامین A           5/17

ویتامین E           2/2 میلی گرم

فولات                 03/38میگروگرم

پتاسیم              6/331میلی گرم

کلسیم              05/26میلی گرم

فسفر                40میلی گرم

نیاسین              5/0میلی گرم

ریبوفلاوین           05/0 میلی گرم  

 



تاريخ : شنبه بیست و چهارم شهریور 1386 | 4:43 | نویسنده : سيده فاطمه

 

اکثر قریب به اتفاق التهابات پوستی به صورت خود به خودی و پس از 3 روز ، ضمن لایه برداری و پوسته پوسته شده سطح پوست و به وجود آمدن سلولهای جدید ترمیم می شوند. التهابات پوستی در صورت تماس نقاط مختلف پوست بدن با یک ماده شیمیایی ایجاد می شود و به درماتیت های تماسی نیز موسوم است .

التهابات پوستی به دو دسته حساسیت های تحریکی و حساسیت الرژیک طبقه بندی میشوند . در حساسیت های تحریکی یک ماده شیمیایی یا فیزیکی سلولهای پوست را تحریک کرده و با ایجاد یک حالت ازردگی در سطح پوست منجر به التهاب می شود . مواد شیمیایی با دارا بودن خاصیت قلیایی و اسیدی در موادی از قبیل شوینده ها و پاک کننده ها منجر به بروز حساسیت های پوستی می شوند و به منظور درمان و کاهش آن ، مصرف پمادهای موضعی و یا عوامل واسطه ای مانند استفاده مکرر از دستکش به عنوان درمان علامتی می تواند مثمر واقع شود.

نور خورشید ، گردو غبار ، آب و رطوبت محیط نیز می توانند باعث ایجاد التهاب های پوستی شوند ، که براساس تشخیص نوع ،مقدار ماده تحریک کننده بیماری قابل بهبودی است.

حساسیت های نوع آلرژیک نیز در صورت تماس پوست بدن یا مواد شیمیایی به وجود می آید که طی سیستم دفاعی بدن تحریک شده و معمولا به شکل پایدار و ماندگار است . حساسیت الرژیک به همراه علائمی همچون خارش ، سوزش و قرمزی شدیدی است و درمان آن از طریق قطع تماسی دائمی با ماده حساسیت زا و تحریک کننده است .